Syrop piernikowy

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Woda - 300ml
Cukier trzcinowy - 150g
Cynamon - 1łyżka
Przyprawa do piernika - 20g bez mąki w składzie

Syrop piernikowy

Idealny dodatek do kawy w okresie świąt

  • 5 min.
  • Porcje 300
  • Średni

O przepisie

Kawa z tym stropem idealnie smakuje w okresie przedświątecznym ☺☺ a klimat świat już pomału możemy zaobserwować po sklepach

 

Kroki

1
Gotowe

Wodę z cukrem zagotować, dodać cynamon i przyprawę do piernika. Gotować około 3 min. cały czas mieszając. Syrop ma konsystencję galaretowatą ale idealnie sie rozpuszcza po dodaniu do gorącego napoju. Ostudzony przelewamy do buteleczki.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20161123_140948
poprzedni
Krem z kukurydzy z cynamonem
img-20161125-wa0011
następny
Brioszki