Szpinak z mozarellą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Szpinak - 500 g mrożony
Mozarella - 1 kulka
Czosnek - 2 ząbki
Woda - 150 ml
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Oliwa - 2 łyżki

Szpinak z mozarellą

Szpinak mogę jeść pod każdą postacią - w zupie, sałatce, w mięsie, z makaronem i jako dodatek do obiadu.

  • 20 min.
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Odkąd zaczęłam przyrządzać szpinak z mozarellą moje dziecko wprost go ubóstwia. I dobrze bo szpinak to prawdziwa bomba witaminowa i żelazowa a do tego jest niskokaloryczny. Przepis powstał w sezonie zimowym, więc wykorzystałam szpinak mrożony, ale w sezonie letnim najlepiej przyrządzać ze świeżego.

Kroki

1
Gotowe

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy szpinak, dolewamy 150 ml wody i smażymy ok. 12 minut.

2
Gotowe

Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną mozarellę. Chwilę razem dusimy - do połączenia wszystkich składników.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Zupa z rzeżuchy
poprzedni
Zupa z rzeżuchy
IMG_7270
następny
Batat w roli głównej