Szybkie ciasteczka bez mąki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Słonecznik - 150 g
Migdały - 125 g (krojone w drobną kostkę)
Sezam - 100 g
Wiórki kokosowe - 50 g
Cukier trzcinowy - 120 g
Jajka - 2-3 szt

Szybkie ciasteczka bez mąki

Ekspresowe małe co nieco.

  • 5 min.
  • Łatwy

O przepisie

Ten przepis dostałam ostatnio od mojej mamy. Jest tak banalnie prosty i szybki, że od razu go wypróbowałam. Ciasteczka są przepyszne! A co najważniejsze mogą długo przeleżeć nie tracąc smaku – chociaż u mnie to niestety niemożliwe. Nawet mąż po nie sięgał i chwalił jakie dobre :)

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i łyżeczką nakładamy małe kupki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni 10-15 minut aż ciasteczka nabiorą lekko złotego koloru.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Chleb z mąki kukurydzianej
poprzedni
Chlebek z mąki kukurydzianej