Warzywne tagiatelle

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Cukinia - 1 szt
Marchew - 2 szt
Olej z pestek dyni - 1-2 łyżek
Sól morska - Do smaku
Pieprz ziołowy - Do smaku

Warzywne tagiatelle

Warzywa w postaci makaronu

  • 10min
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Tagiatelle każdemu kojarzy się z makaronem. A proszę mamy odpowiednik warzywny. Smaczny, szybki i łatwy w przygotowaniu.

Kroki

1
Gotowe

Marchewkę obieramy a cukinię dokładnie myjemy. Do przygotowania tagiatelle z warzyw potrzebujemy szerokiej raczki. Przygotowane warzywa cały czas "obieramy" w taki sposób aby powstawały długie i szerokie paski. Patelnie rozgrzewamy z olejem, wrzucamy warzywa, doprawiamy i cały czas mieszając smażymy około 5min

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG-20170502-WA0004
poprzedni
Sałatka z kaszą bulgur
Strucla z jabłkami i sosem waniliowym
następny
Strucla jabłkowa z sosem waniliowym