Wątróbka z indyka w sosie własnym

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Wątróbka - 120g
Cebula - 1/4 szt
Czosnek - 1 ząbek
Bulion lub woda - 130ml
Mąka - Do panierki
Olej - 1 łyżka

Wątróbka z indyka w sosie własnym

Wątróbka dla dzieciaków

  • 30min
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Nie wiem ile osób lubi i ile osób preferuje takie danie dla dzieci ale ja dałam i moje dziecko zajadało z chęcią.

 

Dodatki może dać każdy takie jakie lubi ale ziemniaki to chyba taki standard przy wąteóbce

Kroki

1
Gotowe

Wątróbkę należy umyć, oczyścić z błonek i opanierowac w mące.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju przez 2 minuty a następnie dodać wątróbkę. Smażymy całość około 3-4 min a następnie wlewamy wodę lub bulion. Jeśli jest to woda należy całość przyprawic solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu aż wątróbka będzie gotowa. Około 10-15min.
Całość podajemy np.z ziemniakami i u nas ogórkiem kiszonym

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Szybki jabłecznik na cieście z serka homogenizowanego
poprzedni
Jabłecznik na cieście z serka homogenizowanego
Bitki wołowe w sosie pieczarkowym
następny
Wołowina w sosie pieczarkowym