Zielona pasta z sera i groszku

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ser biały - 200 g
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Majonez - 2 łyżki
Zielony groszek konserwowy - pół dużej puszki
Pieprz - do smaku
Sól - do smaku

Zielona pasta z sera i groszku

Bardzo szybka, przepyszna pasta do chleba - najlepiej domowego.

  • 5 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Czasem mam przesyt wędlin i zaczynam przyrządzać różne pasty do chleba. Zielona pasta sprawdziła się u mnie w domu – jest łagodna, o pięknym kolorze i smaku. Idealnie pasuje do domowego chleba – np. owsianego.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki wykładamy do miski i blendujemy na gładką masę - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

5. Śledzie w zalewie majerankowej
poprzedni
Śledzie w zalewie majerankowej
IMG_7651
następny
Rosołek z kaszą manna