Zielone naleśniki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka pszenna - 150g
Mleko roślinne - 0,5 szkl
Woda - 0,5 szkl
Szpinak - 50g
Sól - szczypta
Olej słonecznikowy lub rzepakowy - 1 łyżka
Jajka - 2 szt

Zielone naleśniki

Zielone naleśniki

  • do 15min
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Znudziły się wam klasyczne naleśniki? Może zaczarujmy je dla naszych dzieci na zielono?? One nie muszą wiedzieć co tam jest dodane a mogą je zajadać aż uszy się będą trzęsły :)

Jeśli nasze dzieci lub my lubimy wyrazisty smak możemy dodać cynamon lub gałkę muszkatołową.

Do takich naleśników możemy zrobić farsz na słodko lub na słono w zależności na co mamy ochotę. Raczej na co mają ochotę nasze maluchy :)

Kroki

1
Gotowe

Szpinak płuczemy odciskamy i blendujemy z mlekiem i wodą. Dodajemy mąkę, jajka, sól i olej. Wszystko razem miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe. Jeśli będzie za rzadkie dodajemy maki jeśli za gęste dodajemy wody. Smażymy na rozgrzanej patelni.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8951
poprzedni
Smoothie jaglano-owocowe
Zapiekany szpinak
następny
Zapiekany szpinak