Zupa- krem czosnkowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Bulion - 2 litry
Czosnek - 8-10 ząbków
Cebula - 2 średnie
Serek topiony - 200 g
Ser żółty - tarty - do posypania
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Masło - łyżka

Zupa- krem czosnkowa

Gęsta, z ciągnącym się serem i grzankami.

  • 15 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Uwielbiam czosnek – zawsze staram się go przemycić do moich potraw. Dlatego obowiązkowo musi być w moim zestawie zupa czosnkowa. Przepisu na tą właściwą i jedyną szukałam długo. Aż w końcu jest – dopracowana i doskonała w każdym calu. I bardzo prosta w wykonaniu.

Kroki

1
Gotowe

Cebulę kroimy w kostkę, smażmy na maśle, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. Do gorącego bulionu dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem i serki topione. Wszystko razem zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy blenderem. Na talerz nalewamy zupę, wsypujemy grzanki i trochę żółtego tartego sera.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Sałata ze schabem i truskawkami
poprzedni
Mix sałat ze schabem i truskawkami
IMG_7964
następny
Sałatka z tuńczykiem