Zupa pomidorowo-paprykowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Czerwona papryka - 1 szt.
Pomidory z puszki - 1 opakowanie
Czosnek - 1 ząbek
Bazylia - kilka listków
Por lub cebula - kilka plasterków
Olej kokosowy - 1 łżeczka

Zupa pomidorowo-paprykowa

Czerwony talerz z dodatkami

  • 30min
  • Porcje 3
  • Średni

O przepisie

Zupa którą mogą zjeść zarówno dzieciaki jak i dorośli. Dodatki mogą być różne w zależności na co macie ochotę: ryż, kasza jaglana, klopsiki albo po prostu możemy zjeść samą.

Kroki

1
Gotowe

Po lub cebulę i posiekany czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Paprykę kroimy w drobne kawałki, dodajemy do posmażenia. Następnie wlewamy pomidory z puszki i całość dusimy pod przykryciem do czasu aż papryka będzie miękka. Pod koniec duszenia dodajemy kilka listków bazylii i całość miksujemy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8152
poprzedni
Placki marchewkoko-cukiniowe
Zapiekane naleśniki z mięsem i warzywami
następny
Zapiekane naleśniki z mięsem i warzywami