Zupka z soczewoca marchewka i pomidorami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Soczewica czerwona - 200g
Marchew - 3 szt
Czosnek - 1 ząbek
Suszone pomidory - 3 szt
Pomidorki koktajlowe - 10szt
Bulion drobiowy - 1,6 l
Sól - Do smaku
Pieprz - Do smaku
Majeranek - 1/2 łyżeczki
Słodka papryka mielona - 1/2 łyżeczki
Olej z suszonych pomidorów - 1 łyżka

Zupka z soczewoca marchewka i pomidorami

Rozgrzejwa i syci

  • 40min
  • Porcje 9
  • Łatwy

O przepisie

Pyszna, rozgrzewająca i sycąca zupa pełna wartości odżywczych dla naszych dzieciaków. Można ją zblendowac lub podać w formie jakiej gotujemy.

Kroki

1
Gotowe

Czosnek i suszone pomidory drobno kroimy i podsmażamy w wysokim garnku. Dodajemy marchewkę pokrojoną w cienkie plastry i pomidorki pokrojone w kostkę. Całość podsmażyć przez 10 min. dodając paprykę i majeranek. Następnie zalewamy całość bulionem i wsypujemy soczewice. Całość gotujemy 25 min. i podajemy. Można też zblendowac

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

received_1298966970176165
poprzedni
Koktajl jaglano-daktylowy
ciasto-wenus
następny
Ciasto wenus